måndag 24 mars 2014

Rapport från styrelsemötet den 12 mars

Föregående protokoll
Gicks igenom och följande punkter kommenterades:
Trönninge Ängar: Remisstiden går ut den 15/4 angående naturreservatsbildning. Anders och HG skriver svar, se även nedan. Vad gäller skyddsjakten på räv så tycker den nuvarande naturparkmästaren Tobias Härstedt att det är kommunens jägare som ska sköta skyddsjakt. Länsstyrelsen har avslagit vår ansökan om jakt.

Ekonomi
Vi har 172 tkr på bankkontot. Ca 350 medlemmar har betalat för 2014. Det ska skickas påminnelser till de övriga i slutet av april. Avgiften för innemötena diskuterades. Vi fortsätter att ta 30 kr i avgift, även om varje möte går med förlust, eftersom föreningen har pengar i kassan.

Hemsidan
Christopher lägger in sammandrag av olika aktiviteter på hemsidan. Han lägger också in bilder i Galleriet från tidigare år.

Fågelskyddsärenden

a) Halmstads hamn: Häckningsflottar håller på att färdigställas. Tillverkningen kostar ca 10 000 kr, dessutom tillkommer kostnad för transporten. Flottarna ska placeras i yttre dammen i hamnen.
b) Trönninge ängar: Reservatsförslaget innefattar även anläggning av ny våtmark norr om fågeltornet. Naturparkmästaren har meddelat att de inte hinner grusa vägen förrän senare p.g.a. arbetet med stormfällen i skogarna. Christina påpekade att informationen vid dörren till gömslet behöver förnyas. HG ska tillfrågas om detta.
c) Trottasjö: Anders har skrivit till kommunen angående skötselplan men den ansvarige har varit bortrest så vi har inte fått svar ännu. Vattennivån bör sänkas varje sensommar för att hindra att det kommer fisk i Trottasjö.
d) Nya våtmarken i Påarp: Peter Feuerbach på Hushållningssällskapet meddelar att arbetet med planket kan påbörjas snarast. Det har avsatts 30 000 kr till byggmateriel och 5000 kr till buskar. Föreningen ska göra arbetet. Anders kontaktar Peder Simonsson om han vill leda arbetet. Utloppsbrunnen vid E6:an ska täppas till under de närmaste veckorna, varpå våtmarken sakta kommer att fyllas med vatten.

Nytt från Hallof

Det har varit svårt att hitta datum för en träff med de olika föreningarnas ordförande. Fågelatlasarbetet fortsätter, 2/3 av texterna är skrivna. Lokala fotografer ska tillfrågas om bilder på de 176 arterna.

Övriga frågor
Skintans vattenråd: Länsstyrelsen har tagit initiativ till bildandet av ett vattenråd för för större vattendrag i Halland, däribland Skintan. Det finns önskemål om att HOF ska medverka för att fågelperspektivet ska beaktas. Anders meddelar att HOF gärna deltar i Skintans vattenråd.
Almanackan, HP: Christina meddelade att hon har anmält de lämpliga aktiviteterna till Destination Halmstad. Det är HP som gör urvalet av vad som tas in i tidningen.
Fågeltornskampen: Alexander vill att Fågeltornskampen ska utvecklas till en aktivitet som kan locka allmänheten på samma sätt som Fågelfesten i Grötvik.
 
/Styrelsen